5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN MERDIVENI KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendi kendine kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem bapnın sıkı sıkıcaya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın kapısı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Olası yangın yahut rastgele bir korku durumunda binayı kesik sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları dokumalmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı özellikle tamamlanmak üzere yararlanma amacına ve kullanan şahsiyet skorsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birokkalı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu alışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında tek semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve muhit şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına ilişkilı olarak birkaç farklı saye seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin yönlü ruhsat olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında nazarıitibar edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin yalnızca amacı için kullanılabilmesi ciğerin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Husus 10- Hatta Yangın merdiveninin her dü doğrultuında da engel, kaş veya korkuluk bulunması zorunludur. Yangın Merdiveni Kapısı Eğer genişliği 80 cm evet da henüz azca ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni başlangıçladığı kattan bitiş sulpna denli aralıksız halde olmalıdır.

Uzay Yangın olarak binalarınıza bünyelacak yangın merdivenlerini en nitelikli çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu yapının içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Sair bir şpeş ise kapıların külliyen yıldızlı duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak şayet yangın bapsı uygun zamanlarda kapanmayacak ve kategorik şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına neden olan esinti akışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlar.

Report this page